• 2441
  • 584 مرتبه
  • 1401/04/11 09:50:59 ق.ظ

جلسه کارگروه گردشگری و محیط زیست موسسه آموزش عالی بینالود مشهد و مجموعه گردشگری چالیدره

جلسه کارگروه گردشگری و محیط زیست موسسه آموزش عالی بینالود مشهد و مجموعه گردشگری چالیدره

جلسه کارگروه گردشگری و محیط زیست فی مابین موسسه آموزش عالی بینالود مشهد و مجموعه گردشگری چالیدره
اولین جلسه کارگروه گردشگری و محیط زیست در تاریخ 1 تیر 1401 ساعت 9 صبح در محل سالن شورای موسسه آموزش عالی بینالود برگزار شد. در این جلسه آقای دکتر محمدرضا حافظ؛ "مدیر امور اداری – دانشجویی مؤسسه" ، خانم دکتر نگار حسینیان؛ "مدیر پژوهشی مؤسسه"، آقای دکتر سیامک منصوری؛ و خانم دکتر زهرا پوری؛ "عضو هیأت علمی گروه جهانگردی مؤسسه"، آقای دکتر عادل علیزاده؛ "عضو هیأت علمی گروه فضای سبز مؤسسه"، خانم دکتر فروزان طاهری؛ "استاد مدعو گروه جهانگردی مؤسسه، آقای نادر شبانی؛ سرپرست حوزه فضای سبز مجموعه گردشگری - تفریحی چالیدره، خانم شیروانی مقدم؛ کارشناس فنی و عمران چالیدره و آقای رستمی؛ مسئول حوزه مدیرعامل مجموعه چالیدره حضور داشتند. در ابتدای جلسه خانم دکتر حسینیان ضمن عرض خوش آمدگوی به معرفی اعضا پرداختند و در ارتباط با تشکیل این کارگروه توضیحاتی دادند. در ادامه آقای شبانی در رابطه با مشکلات و معضلات مجموعه چالیدره در حوزه فضای سبز و محیط زیست نکاتی را فرمودند.  سپس آقای رستمی گفتند: جهت مرتفع نمودن بخشی از مسائل در این حوزه می توان دانشجویان در قالب پایان نامه کمک گرفت. بعلاوه خانم مهندس شیروانی فرمودند: چشم انداز ما برنامه جامع فضای سبز می باشد، هدف در وهله اول حفظ محیط زیست در جایی است که کاربری ها  استقرار می یابند، باید کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود و در وهله دوم بهره برداری اقتصادی به شکل پایدار و زیباسازی محیط صورت پذیرد.
در پاسخ دکتر علیزاده فرمودند: شناخت و گونه شناسی گیاهی یک کار تخصصی می باشد و شاید بتوان بخشی از آن را در قالب کار دانشجویی تعریف نمود.   که هدف، بیشتر شناخت گونه های گیاهی است که در معرض دید هستند. در ادامه آقای دکتر حافظ فرمودند:  می توانیم در راستای مرتفع نمودن نیازهای مجموعه چالیدره پژوهش را در چهار سطح انجام دهیم؛ سطح یک به صورت کارآموزی، سطح دو به واسطه پایان نامه دانشجویی، سطح سه به واسطه انجام طرح پژوهشی و سطح چهار مشاوره اولیه و ورود شرکت های همکار دانشگاه به موضوع.
در باب مسئله یابی در حوزه گردشگری دکتر منصوری فرمودند: چالیدره ظرفیت خیلی خوبی در حوزه تولید و خدمات دارد؛ اما شکل و سلیقه واحدی بر مجموعه حاکم نیست. در اینجا لازم است این موضوع در بازنگری طرح جامع مدنظر قرار گیرد تا درنهایت بتوان به یک سلیقه یکنواخت دست یافت. در ادامه خانم شیروانی فرمودند: دو موضوع بالابردن میزان ماندگاری گردشگر و دیگری فعال کردن گردشگری شبانه در منطقه چالیدره می باشد. سپس خانم دکتر پوری فرمودند: بزرگترین مشکل مجموعه چالیدره تبلیغات هست که برای ساکنین شهرهای اطراف مثل مشهد نیز ناشناخته است. این مجموعه نباید بیشتر جاذب گردشگران خارجی باشد که البته دلیل آن، بالا بودن نسبی هزینه هاست. بعلاوه خیلی از افراد یک اسم از چالیدره می شناسند و در ذهن مخاطبین به عنوان یک برند معرفی نشده است.

در پایان خانم دکتر طاهری فرمودند: جهت حفظ پایداری محیطی منطقه، برندسازی در حوزه گردشگری و ایجاد زیرساخت های گردشگری، شناسایی مسائل و مشکلات مجموعه در اولویت قرار گیرد. بعلاوه برنامه و چشم انداز آینده برای مجموعه چالیدره با نگاه پایداری محیط زیست و گردشگری و با بهر گیری از تجارب جهانی و بومی سازی ایده های خلاقانه تعریف شود.