هفتمین همایش توسعه و ترویج معماری و شهرسازی در ایران به میزبانی بینالود برگزار گردید. پژوهشی
تاریخ انتشار: چهارشنبه، 1 بهمن 1399 12:45:16

این همایش به همت مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد و مرکز مطالعات علوم و فنون بنیادین در جامعه به‌صورت وبینار در روز چهارشنبه 24 دی‌ماه 1399 برگزار شد. این همایش که از ساعت 15 تا 19 به طول انجامید، با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی آغاز گردید. در ابتدا مجری برنامه، اطلاعات کلی در مورد همایش و سین برنامه را اعلام نمودند. در بخش افتتاحیه آقای نادر علیزاده "ریاست مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد"به ایراد سخنرانی پرداختند و از برگزارکنندگان همایش تشکر و قدردانی نمودند. سپس خانم دکتر سارا زُهری " نماینده مرکز مطالعات و تحقیقات علوم و فنون بنیادین در جامعه" سخنرانی خود را با عنوان "چالش‌های موجود در حوزه معماری" ارائه نمودند. در ادامه خانم دکتر نگار حسینیان " رئیس همایش و مدیر پژوهشی مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد" پیرامون محورهای همایش با تأکید بر چهار محور تخصصی هویت و بازآفرینی شهری؛ شهر هوشمند؛ مبلمان شهری خلاق و اکولوژی در منظر شهری به ایراد سخنرانی پرداختند و ضمن اشاره به چالش‌هایی که هم‌اکنون شهرهای ما با آن مواجه هستند، بر نقش چنین رویدادهایی در هدایت مسائل و امور شهری تأکید ورزیدند و در پایان از کلیۀ دست انکاران در امر برگزاری همایش تشکر و قدردانی کردند. بعدازآن، خانم دکتر فائزه نبوی "دبیر علمی همایش و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد" سخنانی را که پیرامون فرآیند داوری مقالات در کنفرانس بیان نمودند و آماری اعلام کردند مبنی بر اینکه تعداد کل مقالات دریافت شده در همایش ۳۳7 مقاله می‌باشد، که از این تعداد 192 مقاله به‌صورت پوستر و 93 مقاله به‌صورت شفاهی پذیرش‌شده‌اند.

در بخش معماری آقای مهندس عباس تقوایی"استاد مدعو مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد" به‌عنوان سخنران اصلی این بخش مطالبی پیرامون ویژگی‌های معماری در قیاس با سایر هنرها بیان نمودند. سپس در بخش ارائه مقالات معماری، آقای مهندس مسلم بیرانوند، کارشناس ارشد معماری از دانشگاه پیام نور استان لرستان مقاله خود را با عنوان "بررسی اهمیت آموزش معماری جهت ارتقاء توانمندی‌های دانشجویان، مطابق با نیازهای حوزه عمل" ارائه کردند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که اگر گسست‌های میان آموزش‌های نظری و عملی معماری برطرف گردد، آنگاه می‌توان در راستای تعمیق و ارتقاء آموزش معماری راهکارهایی را موردتوجه قرارداد تا تعادل و هماهنگی مناسب‌تری میان آموزش‌های عملی و نظری در فرآیند آموزشی معماری ایجاد نمایند. در ادامه آقای مهندس امیرعباس رحمتی دانشجوی دکتری مدیریت ساخت از دانشگاه آزاد نجف‌آباد مقاله خود را با عنوان "استفاده از بتن بازیافتی برای تثبیت خاک‌های رسی" ارائه نمودند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که گسترش ساخت‌وساز و تجدید ساخت ساختمان‌ها در کشورهای درحال‌توسعه و توسعه‌یافته موجب افزایش شدید نخاله­های ساختمانی شده است، در این راستا بازیافت و استفاده مجدد از مصالح ساختمانی، در کاربردهایی مانند روسازی‌ راه و عناصر غیر سازه­ای ساختمان، منجر به حفظ منابع طبیعی و کاهش آلودگی محیط‌زیست می‌شود.

در بخش شهرسازی خانم دکتر فروزان طاهری "استاد مدعو مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد " سخنران اصلی بودند که سخنان ارزنده‌ای پیرامون نظریه شهر اکولوژیک با تأکید بر تجربیات جهانی ارائه کردند. ایشان ضمن مقایسه تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی که دارای شهرهای اکولوژیک بودند به مطالعاتی که در ایران بر روی این مفهوم صورت گرفته، اشاره نمودند. در بخش ارائه مقالات شهرسازی آقای پوریا پیرمرادی مقاله‌ای با عنوان" شناسایی پیشران‌ها و تدوین سناریوهای حریم شهر تهران با استفاده از نرم‌افزارهای میگ مک و سناریو ویزارد" را ارائه نمودند. ایشان در این تحقیق با کمک نرم‌افزار، وقایع و اتفاقات در شهرسازی تهران را پیش‌بینی نموده تا طبق وقایع پیش‌آمده برنامه‌ریزی کنند. آخرین مقاله در این بخش توسط خانم بهاره قمری دورابی با عنوان "معرفی شاخص‌های منفعت عمومی در برنامه‌ریزی شهری با تأکید بر دیدگاه متخصصین" ارائه گردید. ایشان ضمن تأکید بر این مطلب که منفعت عمومی موضوعی است که مباحث برنامه‌ریزی را به یکدیگر متصل می‌کند، اشاره کردند، وظیفه برنامه‌ریز خدمت به منافع عمومی در شهرها، حومه‌ها و نواحی روستایی می‌باشد. بعلاوه ازآنجایی‌که منفعت عمومی و تأمین آن همواره موضوعی موردعلاقه برنامه ریزان شهری بوده است و با توجه به اینکه برنامه ریزان شهری مدعی هستند که طرح‌های توسعه شهری تجلی منافع عموم می‌باشد، چگونگی تضمین منفعت عمومی در برنامه‌های توسعه شهری و پژوهشی در این خصوص بیش‌ازپیش ضرورت می‌یابد. در بخش اختتامیه همایش، خانم دکتر انوشه سادات امینی نسب، "معاون آموزشی مرکز مطالعات و تحقیقات علوم و فنون بنیادین در جامعه" به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان ابتدا به برگزاری چهار کارگاه آموزشی با اخذ مجوز از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خراسان رضوی اشاره‌کرده و سپس از کلیۀ کسانی که در برگزاری وبینار نقش‌آفرین بودند، تقدیر و تشکر نمودند.

کارگاه‌های آموزشی تعریف‌شده ذیل همایش طی روزهای پنج‌شنبه و جمعه 25 و 26 دی‌ماه، طبق برنامه زمان‌بندی در دو نوبت صبح و بعدازظهر از ساعت 9 الی 13 و 16 الی 20 برگزار شد و با حضور حداکثری مخاطبین مواجه گردید.

در پایان هر دوره پس از بخش پرسش و پاسخ، آزمون آنلاین از طریق وب‌سایت کاروپ برگزار گردید و کلیه متقاضیانی که خواستار اخذ گواهی بودند در این آزمون شرکت نمودند.