برگزاری نشست هم اندیشی معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مشهد فرهنگی
تاریخ انتشار: شنبه، 14 تير 1399 08:50:17

نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مشهد مقدس در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) برگزار شد.
در این نشست هم‌اندیشی که در مورخه 4 تیر 99 با حضور جمعی از معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شهر مشهد در اتاق جلسات این دانشگاه برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن احمدزاده معاون شوراي استاني نهاد رهبري و نماينده دفتر نهاد در مراكز و دانشگاه‌هاي غير دولتي خراسان رضوي به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: فعالان فرهنگي با وجود رشته‌ها و حوزه‌هاي كاري مختلف بايد به صورت منسجم و هدفمند كار كنند.
وي ابراز كرد: عاملي كه خروجي درست يك جامعه را توجيه مي‌كند، فرهنگ است. به طور كلي مي‌توان گفت كه فرهنگ در واقع توجيه‌گر همه فعل و انفعالات جامعه است. به اين دليل كه حتي كساني كه به مقوله فرهنگ جامعه بي توجه هستند، براي ترويج افكار و انديشه‌هاي خود از همان مسير فرهنگ بايد عبور كنند.
معاون شوراي استاني نهاد رهبري افزود: هميشه تغيير و تحول‌هاي يك جامعه از طريق فرهنگ آن جامعه اتفاق مي‌افتد. انقلاب ما در سال 57 در واقع يك انقلاب فرهنگي بود. با گذشت بيش از 40 سال از انقلاب ما دشمنان حتي ثانيه‌اي از مبارزه فرهنگي با ما غافل نبوده‌اند.
وي با تاكيد بر انجام كارهاي فرهنگي به صورت تشكيلاتي و منسجم، بيان كرد: اگر در مقوله فرهنگ به صورت جزيره‌اي عمل كنيم و به حالت شبكه‌اي عمل كردن روي نياوريم، ضرر خواهيم كرد.
معاون تبليغ حوزه علميه خراسان ، حجت اسلام والمسلمين حميد ايزدي گفت: وضعيت فرهنگي جامعه در مقايسه با وضعيت سياسي و اقتصادي جامعه پايدارترين وجه را دارد. امروزه شاهد هستيم عرصه‌هاي جديدي از فرهنگ بر روي مردم باز شده و فضاي مجازي سبك زندگي جديدي را ايجاد كرده است. ايزدي افزود: مديران فرهنگي و خواص جامعه نقش و تاثير مستقيمي بر سير صعودي و يا نزولي فرهنگ يك جامعه دارند. آياتي از قرآن كريم نيز اين نظريه را تائيد مي‌كند. مثلا خداوند در قرآن كريم پيامبر اكرم(ص) را به عنوان الگو و اسوه براي مردم معرفي مي‌كند.
حجت‌الاسلام والمسلمین متین قربانی معاون فرهنگی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: بخش جوششی فرهنگ از گذشتگان به دست ما رسیده و توسط نسل گذشته نهادینه شده است. بخش کوششی فرهنگ بخشی است که نسل حاضر تلاش می‌کنند که فرهنگ‌سازی یک مدل یک رفتار و یک گفتمان را انجام دهد.
قربانی فرهنگ را مهمترین بستر برای زندگی بشر دانست و بیان کرد: اگر ما نتوانیم مقوله فرهنگ را مدیریت کنیم و به صورت بنیادی برای آن کاری انجام ندهیم یک بستر بسیار مهم زندگی را از دست داده‌ایم.
معاون فرهنگی دانشگاه امام رضا(ع) بیان کرد:
شبکه‌سازی در کارهای فرهنگی باعث ایجاد روح فرهنگ در فعالیت‌های فرهنگی می‌شود. ما برای انجام کار فرهنگی نیاز به یک بدنه فرهنگی واحد در جامعه داریم.
دکتر علی اصغر یزدان بخش مدیر فرهنگی موسسه آموزش عالی بینالود ضمن تأکید بر لزوم دوری جستن از کارها و فعالیت های ظاهری و کلیشه ای در عرصه فرهنگ، خواستار انجام طرح های کاربردی و هماهنگ فرهنگی در عرصه دانشگاه ها گردید.
ایشان اولین عامل موفقیت هرگونه فعالیت فرهنگی را دارا بودن قدرت جذب دانسته و اولین عامل جاذبه را استفاده از روش ها و ابزارهای نوین و دوری جستن از فعالیت های کلیشه ای و سنتی بیان نمودند و اکنون که با توجه به شرایط فعلی که خواسته یا ناخواسته فضای مجازی را بیشتر از پیش به متن زندگی ما تبدیل کرده است، ابزار کار در این فضا را نیز می توان به یگانه و مهم ترین عامل ارتباط و جذب دانشجو تعبیر کرد.
وی همچنین خواستار برگزاری جلسات فوری جهت ایجاد هماهنگی در نحوه هم افزایی در راستای استفاده بهینه از فضای سایبری گردیدند.